Közlemény!

Kedves blog olvasó!

Ezen a blogon előfordulhatnak helyesírási, illetve nyelvi hibák, mivel az anyanyelvem nem magyar. Igyekszem minél helyesebben és érthetőbben megfogalmazni a gondolataimat, hogy kellemes olvasási élményben részesüljön.

Köszönöm,
Mérges Mérleg
Mérges Mérleg

Nincs megjeleníthető elem

Miam-Miam!

Nincs megjeleníthető elem

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from HatM. Make your own badge here.

Címkék

2008 (1) 2009 (5) 2010 (1) akvárium (3) állat (1) állatkert (2) ananász (1) árvaház (1) bicikli (1) bolt (1) brokkoli (1) burgonypüré (1) cigaretta (3) cinema (7) couscous (1) csézy (1) düh (1) élelmiszer (3) értékelés (2) eurovision (7) fasirt (1) fesztivál (9) foci (1) fogadalom (1) gipsy.cz (2) gőte (2) grover (1) gyümölcs (1) hal (1) herpesz (1) honvágy (1) húsvét (2) ital (1) itthon (1) jászberény (2) jövő (1) kapcsolat (1) könyv (1) kylie (1) majonéz (3) manga (1) nyúl (1) otthon (1) puding (1) reel2real (2) reklám (1) sesame (1) spongyabob (1) street (1) super (1) szocial (2) társ (3) tea (1) temető (1) tészta (3) tévé (16) tojás (1) tori (1) túra (2) újszülött (1) unalom (2) utazás (6) vacsora (7) vb (1) video (1) vízipipa (1) zene (10) zigzag (2) Címkefelhő
Creative Commons Licenc

2008.01.02. 11:48 Mérges Mérleg

-366? -731?

Örültem neki amikor láttám, hogy Franciaország - egy halasztási év után - végre tette le a cigit! Nehéz lesz elképzelni a francia tájat üres ujjakkal, szexi szimbólumok füst nélkül, tiszta levegős kávézókkal. Az utcán biztosan megmaradnak. Ugyan úgy mint Angliában amikor a fél pub kint áll.
Tavaly azt hittem, hogy Magyarország 2008-ban teszi le a cigit, legalább egy része. Aztán, hogy legalább 2009-ben. Tegnap reggel kerestem a neten valami utalás arról, hogy az EU parlament miket döntött egyáltalán. Azon kívül, hogy semmi normális infót nem találtam meg, este a TV-ben semmilyen jobb információt sem adtak meg amikor a francia új évi füst tilalomról beszéltek.
Ma, még is találtam meg némi infót arról, hogy mi történik az EU parlamentben, azon kívül, hogy amatőr tejberizs-t föznek. Tényleg "sehol" nem állnak: két év határidőt adtak maguknak, hogy kezdjenek füstmentessé tenni Európa-t. Ha úgyan olyan agyal gondolkodunk mint ők, azt jelenti, hogy 2010-től haladékot adnak a kavézóknak, éttermeknek, szórakozó helyeknek mint Franciaországban volt a múlt évben, vagy 2010-től újra hozzák elő a témát és kezdik tárgyalni róla, vagy 2010-től megint ki kell találni valamit, hogy hogyan pótóljanak a gazdassági csődöt ha senki nem vesz cigarettát. Véleményem szerint, a reális dohányzás csökkenés a már füstmentes országokban nem történik meg, vagyis nem elég ahhoz, hogy csödbe hozza a cigaretta ipar. És ugyan úgy gondolom, hogy a cigaretta dobozokban megjelenő totális feltételes halált okozó feliratok nem a felhasználo egészséges védelem miatt vannak ott, hanem, hogy ne is lehessen tovább perelni a gyártókat: ez a felelős dohányzás!

Mondthatom, hogy szerencsére már éttermekben dohányzó és nem dohányzó helyeket "biztosítanak": néhol egy méter távolság elválasztással egymástól is érezni a füstőt, de sokkal jobb a helyzet mint pár évvel ezelőtt. A publikus intézmények megtették az ő részüket. Nem lehet ugyanazt mondani a privát intézményekről, vagy munkahelyekről, sem a maga nem sajnálható függő cigarettázók akik füstölik össze vissza.

Most, annyit reménykedem, hogy csak a közeli ismerőseim tesznek le a bagót, legalább ha ott vagyok. Persze nem erőltethetem rájuk, hogy órákon keresztül csak miattam ne legyen büdös, mert előbb-utóbb elegük lesz belőlem. Ilyen szempontból a szociális életem nem nagyon vidám, amikor mindenki kimegy az utcára dohányozni, és egyedül ülök bent, mert kimenni ugyan úgy cigifüstöt lélegezni semmiképen nem akarok. Akkor bent szívjam meg.

Szólj hozzá!

Címkék: cigaretta 2008


A bejegyzés trackback címe:

https://mmmmmm.blog.hu/api/trackback/id/tr78281845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása