Közlemény!

Kedves blog olvasó!

Ezen a blogon előfordulhatnak helyesírási, illetve nyelvi hibák, mivel az anyanyelvem nem magyar. Igyekszem minél helyesebben és érthetőbben megfogalmazni a gondolataimat, hogy kellemes olvasási élményben részesüljön.

Köszönöm,
Mérges Mérleg
Mérges Mérleg

Nincs megjeleníthető elem

Miam-Miam!

Nincs megjeleníthető elem

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from HatM. Make your own badge here.

Címkék

2008 (1) 2009 (5) 2010 (1) akvárium (3) állat (1) állatkert (2) ananász (1) árvaház (1) bicikli (1) bolt (1) brokkoli (1) burgonypüré (1) cigaretta (3) cinema (7) couscous (1) csézy (1) düh (1) élelmiszer (3) értékelés (2) eurovision (7) fasirt (1) fesztivál (9) foci (1) fogadalom (1) gipsy.cz (2) gőte (2) grover (1) gyümölcs (1) hal (1) herpesz (1) honvágy (1) húsvét (2) ital (1) itthon (1) jászberény (2) jövő (1) kapcsolat (1) könyv (1) kylie (1) majonéz (3) manga (1) nyúl (1) otthon (1) puding (1) reel2real (2) reklám (1) sesame (1) spongyabob (1) street (1) super (1) szocial (2) társ (3) tea (1) temető (1) tészta (3) tévé (16) tojás (1) tori (1) túra (2) újszülött (1) unalom (2) utazás (6) vacsora (7) vb (1) video (1) vízipipa (1) zene (10) zigzag (2) Címkefelhő
Creative Commons Licenc

2009.04.29. 22:34 Mérges Mérleg

Euro♥unalmas

Kedvencek:
12 Armenia
Inga & Anush
Jan Jan

 
10 Moldova
Nelly Ciobanu
Hora Din Moldova

 
8 Ukraine
Svetlana Loboda
Be My Valentine
(Anti-crisis Girl)!


 
7 Israel
Noa & Mira Awad
There Must Be Another Way

 
6   Annyi pontot a többi
fellépőnek nem adok,
annyira gagyik az idei dalok.


 

Örültek:
  Czech Republic
Serbia
Idén hiányoznak az örültek!
 

Hot show:
  A maradék.

Esélyek:
  Norway
United Kingdom
France
Serbia
Denmark
Andorra
 

A tavalyi Eurovision-hoz képest, nagyon lenyugodtak az országok. Nincs őrület, nincs hülyeség, nincs fantázia.

Egyre nehezebb nyugat európai országoknak nyerni. Emiatt megváltoztak a viselkedések és a szabályok.

Észrevettek, hogy nem az eredetiség a nyerő, hanem a sablonos zene, a politikai és territoriális hozzátartózás. Továbbra nehéz megérteni, no offence!, mitől a többinél jobb (az eurodance és disco gagyi dalokon kívül) az Enrique Iglesias-os Belami-s kinézetű Dima Bilan dala, vagy a lezbikus viselkedésű és depresszív Marija Šerifović dala.

A show.

Ezért idén joval több hegedű, tánc és performance lesz! Említettem már a hegedű-t? Szlovénia képes lesz 2 percig csak egy kvartettel zenélni és csak 1 percig hosszan énekelni. Persze ez jóval érdekesebb mint a tavalyi bulgáriai 6 soros szöveg „dal”-a.
A Norvégek bemutatják a nagy kedvenc és valószínű nyertes saját orosz copycat változatuk, a szinte ugyan olyan Belami-s most dadogóan beszélő tanuló angolul éneklő hegedűst.

A hegedűkön kívül megváltoztak a szavazási szabályok. Minden országnak kell összegyűjteni egy kimondott szakértői és „független” zsűrit. A zsűri szavazatai fele arányban számítanak. Azaz, hiába telefonon szavaz az ember, akkor is csak fél szavazattal hozzájárul a kedvencének nyeréséhez. Elsőnek csak hátrányt látom a szabályzat módosításán, főleg mert nem hiszem, hogy a zsűri nem politikailag előre elfogult és befolyásolható.
A héten tudtam meg a reggeli műsor a francia tv-től, hogy nem a divattervezők vagy az emberek csinálják a divatot, hanem a textil gyártók akik ügynökségeken keresztül javasolják különböző textília „stílus füzeteket” a tervezőknek. Ennél a példánál járni fog a zsűri tagok is, ahogy ha a zene ipar szakembereiből állni fog a zsűri, saját stílus terméküket fognak támogatni és nem a szívük szerint fognak választani.

Franciaország, az MTV Magyar botrányos dal választáshoz képest, nagyon egyszerűen és biztonságosan oldotta meg a dal választást: vegyünk elő egy hatalmas sikeres hírességet, egy jó francia dalt válasszuk a most jövő albumából. Patricia Kaas - kicsit Edith Piaf-osan - ikonként fel fog lépni a kicsik kezdők dalversenyen.
Ugyan úgy megaláztatva fog eltávozni a színpadról ahogy DJ Bobo két évvel ezelött?
Nem csoda Ronan Keaton csak a hasonmását küldött Dánia színében.

Persze idén is ugyan úgy lesznek tuti nyerő Eurodisco-sok, sajnos a régi kevésbé eredeti fajta Törökök és Görögök dance dalok.

Az idei kedvenceim:

Szólj hozzá!

Címkék: zene tévé fesztivál 2009 unalom eurovision gipsy.cz


A bejegyzés trackback címe:

https://mmmmmm.blog.hu/api/trackback/id/tr191092685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása